Ljummen bulgursallad

2 dl fint Bulgur
2 dl hett vatten
1 liten knippe grön lök
1 msk tomatpuré
1/2 knippa färsk dill
1/2 knippe persilja
2 tsk torkad mynta
1 tsk svartpeppar
2 msk chilisås/paprikapuré
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver /chili flakes
1 tsk spiskummin ( pasar mycket till bulgur)
1/2 dl olivolja
Saften av 1/2 citron ( kan uteslutas)
tillräckligt med salladsblad
tomat
gurka
ev inlagda grönsaker
ev andra grönsaker som man vill ska vara med i salladen

Skölj bulguren. Häll hett vattennet över bulguren. Täck över för att den skall svälla. Förbered grönsakerna
skär upp grön lök ( går utmärkt med annan lök också), persilja, dill, mynta, tomat, salt, peppar, paprika pulver och blanda i en skål. Värm upp olivoljan och fräs en aning lökens vita del eller halva löken om man har en gul lök tex, tillsätt tomat- och paprikapuré´i oljan. blanda den varma oljan med bulgur, ordentligt så att bulguren tar färg, den svalnar ganska snabbt, blanda kryddorna, persilja och mynta, därefter kan man blanda i tomat, gurka och salladsblad eller så serverar man grönsakerna till bulguren beroende på hur man vill lägga upp det.
Som sagt lägg till eller ta bort något som du själv önskar, allt efter efterfrågan och tillgång.
Det ser jättegott ut! Och låter inte speciellt svårt :)
Gud vad gott det såg ut!
Jag har lagt ut lite auktioner på tradera om du är sugen på att titta in och buda, jätte fina grejer och i nyskick dessutom. Unna dig! http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=2591418
Kram Milla
De ser fantastiskt gott!Måste bara smaka.De låter inte specielllt svårt heller. :)
Det är en av mina favoriträtter. den går bra att ha som förrätt, huvudrätt, mellanmål eller som kvinnor i Turkiet serveras på en te-bjudning. mycket enkel och snabbt går det.
Den som vill ha en kall sallad kan blanda in alla ingridienser utan att värma oljan (oliv eller rapsolja går utmärkt) Smaklig måltid
Milla jag ska gå in på tradera och kika ))
åhhhh va hungrig jag blir :)
hur bantar man i turkiet???
finns det speciella sätt eller knep?
kram//
Denna sallad kan man med fördel använda som bantningsmat. Minska på mängden bulgur och lägg i lite mer grönsaker. i turkiet bantar inte kvinnor :) där gillar man kvinnor med lite hull och kurvor inga barbiedockor inte.