Linssoppa
En fin middag utan soppa är ingen middag i Turkiet där soppan är en förrätt. Idag blir det linssoppa till middag och huvudrätt iaf. Den är garanterad en smakupplevelse och vitaminbomb,ha gärna en klyfta med citron att klämma i soppan som aptitretare.
200 gr linssoppa
1 gul lök
1 rotselleri
1 palsternacka
1 morot
1 potatis
1 msk matfett
Vatten ca 1L
Ev buljong
Tillräckligt med salt och peppar
( för min del chiliflakes ( finns i invandrar affärer) och mynta som jag fräser i lite matfett och toppar soppan med)
Lägg linser och det skalade och delade grönsakerna i kastrullen för kokning med vätskan och ev buljong. Under tiden skala och dela löken och fräs i matfett. Lök förhöjer smaken på råvarorna att fräsa i fett förhöjer den processen. koka soppan i 10-15 min tills allt har mjuknat. Släta till soppan med en stavmixer. Salta och krydda efter behag.
Uteslut eller lägg till råvaror efter tycke och smak. Smaklig Måltid
Kommentarer
Postat av: Brittan
Ser jättegott ut, det får du ta och laga någon gång när vi är hemma hos dig!
Postat av: G Abla
Absolut, du får äta soppa idag om du kommer :)
Postat av: Mmmm...Ett tips till er läsare:Smaka på denna soppan! :D
Postat av: Zelal
Jätte gott!Låter super de enda som är kvar är att smaka och du glömmer alla bekymmer :)
Postat av: Zilan
Yammii...
Den ser fantastisk ut!
Postat av: Görsev
Jag råkade få spontangäster igår som åt av soppan och den blev mäkta uppskattad.
Trackback