Magen är uppsprättad

 Vet inte vad jag ska kalla denna vanligt förekommande rätten. Jag väljer att översätta rakt upp & ner. "Magen är uppsprättad"

Ingredienser: Denna är tänkt räcka för 6 pers.

• 6 medelstora äggplantor ( helst från Turkiet, det spanska är så klumpiga)
• 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta och några kvistar persilja
• 2 msk tomatpuré (till skyn)
250 gr. Köttfärs 
  krossad tomater eller 3 tomater i tärningar
 6 grön paprika ( typ Charlie finns i invandrar affärer eller Willy´s) och 2 tomater för garnering
rapsolja till fritering av auberginerna
• 6 dl hett vatten, vatten
Salt, peppar, ev chili flakesoch svartpeppar 

Gör så här:
Skala äggplantorna "randigt" eller i mitten och låt dkalat på toppen och botten vara kvar, för att det inte ska dra åt sig så mycket fett, lägg plantorna i salt vatten och låt stå en halvtimme . Efter nogranntorkning med en handduk lägg auberginerna i den uppvärmda oljan för fritering, fritera runt auberginen tills de blir mjuka och det inte känns något motstånd.
Fräs hackad lök och köttfärs i teflonpanna samtidigt för att inte behöva använda fett för stekning. Lägg i tomatkross/tärningar och kryddor . Häll i 2 dl av hett vatten för koka ihop köttfärssåsen, låt koka in ca 5 min. lägg i den pressade eller rivna vitlöken och hackade persiljan och blanda i fyllningen. Placera aubergine i ungssäker form eller långpanna går också bra, snitta upp magen på det friterade auberginerna och dra åt sidan så det blir som skålar som på bilden ovan. Lägg i fyllningen i auberginerna. Garnera med den gröna paprika och skivade tomater.

Blanda 2 msk tomatpuré med resten av vätskan, vätskan ska vara så mycket att auberginerna knappt täcks. Lägg den ugnsfasta formen i 220 grader, ugnen har värmts upp innan, gratinera i 20-25 min. Den här proceduren går att göra uppe på spisen i en  tillräckligt vid och djup panna. Använd tomatpuréskyn  som sås och servera med ris och tzaziki? Smaklig måltid ( afiyet olsun ) 
Olika sätt att skala är mest för ögats skull och att lägga auberginerna i salt till förutom att de inte ska dra till sig så mycket fett  går det beska i auberginen bort. 
imam=prästveg variant med paprika, tomat, lök, champinjoner och morot

Kommentarer
Postat av: sara

Hej, fin blogg :)



Jag är med i Miss World Sweden och jag skulle bli superglad om du vill rösta på mig :) Tack på förhand fina du :)



http://www.missworldsweden.se/kval2012/sara_tuvesson

2012-03-24 @ 17:23:49
URL: http://danssara.blogg.se/
Postat av: Görsev

Hej Sara

Tack ska du ha fina. Du har fått min röst idag.

Lycka till

2012-03-24 @ 22:17:12
URL: http://allvarldensmat.blogg.se/
Postat av: Sema

Det ser jättegott ut görsev abla. Glöm inte att göra det när vi är hemma hos dig. Du är jättebra på att laga mat!.

2012-03-25 @ 10:56:58
URL: http://-------------------------
Postat av: Brittan

det ser ut att gå bra med bloggen!

2012-03-25 @ 12:27:12
URL: http://allvarldensmat.blogg.se/
Postat av: Lars-Erik Andersen

Som lykkelig gjest ved Gersev´s matbord, vil jeg på det varmeste anbefale hennes kokekunst! Fyr opp grytene folkens og nyt av receptene. Lykke til med bloggen :-)

2012-03-25 @ 21:43:02
Postat av: Görsev

Hjemme i Sverige nu. Tack för dom fina orden Lars-Erik.

Naturligtvis Sema säg bara till. Det går bra för tillfället Brittan :) jag har över 50 besökare varje dag.

2012-03-26 @ 00:18:59
URL: http://allvarldensmat.blogg.se/
Postat av: Rukiye Sak

Selam!

Kiz, kirk yillil caciki yunanliya nibe ettin gittin.

Sunun adini duzelt.



Rukiye

2012-03-27 @ 22:35:54
Postat av: Görsev

Olmaz :)) cacigi yunanlilar tanitti Isvece, kiminse kimin. Isvecce konusanlara yönelik sayfa. Aciklamasini yaptim

2012-03-28 @ 08:27:56
URL: http://allvarldensmat.blogg.se/
Postat av: Zelal

Du är så bra på att laga maaaaaaaat!

2012-03-28 @ 18:28:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0