Omogna frukter



Under sent i mars till i mitten av maj njuter man av att äta omogna syrliga frukter i Turkiet. Den frukt som är mest eftyertraktad omogen är plommon som också kallas för " livs plommon" :)))

Numera är det även vi utlansbor förunnat att kunna ta del av delikatessen som bäst åtnjuts med salt till. Då äter man det som frukt och den läggs upp i fruktfat tillsammans mned annan frukt
Även dessa omogna frukter lägger man in men då äter man det till mat som sallad. En annan frukt som äts omogen och som kostar lika mycket i kg som den mogna varianten är omogna mandlar.
Jag väntar otåligt på att säsongen börjar!

Kommentarer
Postat av: Zelal

Blir läskad!

2012-03-28 @ 18:27:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0