Tzaziki?/CACIK? till Kerim & Yasemin

Tzaziki är CACIK på turkiska, uttalas tjatjek image description Tzaziki kan man göra på olika sätt beroende på vad man skall ha det till och vad man själv tycker smakar bäst. Den finns i alla kök i mellanöstern. I Iran har man mynta i, delar av Turkiet har man dill tex. konsistensen avgör man själv hur den ska vara. Vill man ha den tjockare varianten är det bäst att använda turkisk yoghurt som finns i hinkar vill man ha en riktig lös konsistens på tzaziken, som soppa,  passar yoghurten i tetra förpackningarna bäst. Även att krydda, salta och vitlök är efter tycke och smak. Vissa föredrar tzaziki där vitlökessmaken dominerar allt annat, medan andra bara vill förnimma den. En annan hatar vitlök bara och då ska man inte ha i vitlök naturligtvis.
 Det här behövs; yoghurt, gurka, vitlök, salt och ev vatten att späda ut med. vill man göra den tjocka varianten med tzaziki kan man ringla olivolja över.
Skölj gurkan väl oavsett om du ska skala den eller behålla skalet på. Hacka fint med en kniv. Pressa vitlöken. Lägg upp allt i en djup skål och blanda alla ingridienser. Lägg upp i serveringsskålar. ringla olivolja och servera.

OBS: Om du vill blanda i torkad mynta och/ dill 


Kommentarer
Postat av: Zelal

Bra att veta! :)

2012-03-28 @ 18:21:59
Postat av: brittan

bra att veta :)

själv älskar jag cacik..

2012-03-30 @ 18:24:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0